Meteen naar de content

SNELLE LEVERING IN 🇳🇱/🇧🇪

GRATIS VERZENDING VANAF € 40,-📦

Land/regio

Retour & Terugbetalingsbeleid

Retour & Terugbetalingsbeleid

1.Introductie
2. Bestelling annuleren voor levering
3. Retourneren van bestellingen na levering - defecten
4. Uitoefenen van uw herroepingsrecht
5. Productuitwisseling
6. Informatie over terugbetaling
7. Risico van retourzending
8. Retouradres
9. Terugbetalingsvoorwaarden
10. Terugbetalingsproces

1. Introductie
Bij Sigma Essentials streven wij ernaar om u producten van de hoogste kwaliteit te bieden. We begrijpen echter dat er omstandigheden kunnen zijn waarin u niet tevreden bent met uw aankoop en deze wilt retourneren. Dit retourbeleid is ontwikkeld om u te informeren over uw rechten en onze procedures met betrekking tot het retourneren van producten. Lees dit beleid zorgvuldig door voordat u een aankoop doet, om te begrijpen hoe u producten kunt retourneren of een bestelling kunt annuleren.

2. Bestelling annuleren voor levering
Na het plaatsen van een bestelling kunt u deze niet meer wijzigen of annuleren. Wij beginnen onmiddellijk met het verwerken van bestellingen om een snelle levering te garanderen. Zodra de bestelling de status "In afwachting" of "In behandeling" heeft, is annulering of wijziging niet meer mogelijk. In dat geval worden de producten aan u geleverd en vallen ze onder ons retourbeleid. U bent verantwoordelijk voor de kosten van het terugzenden van de producten. Neem voor vragen contact op via de aangegeven contactmethoden op onze website.

3. Retourneren van bestellingen na levering - defecten
Als een geleverd product defect is of niet overeenkomt met uw bestelling, kunt u het binnen 14 dagen na het ontdekken van het defect retourneren. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten. Bij een geldige claim wordt de aankoopprijs vergoed. De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw rekening.

4. Uitoefenen van uw herroepingsrecht
U heeft het recht om binnen 14 kalenderdagen na levering van het product dit te retourneren, zonder opgaaf van redenen, mits het product:

  • Ongeopend en ongebruikt is.
  • Compleet is en in de originele verpakking zit.
  • Niet is gemanipuleerd of gewijzigd.

Voor informatie over terugbetalingen, zie artikel 6.

5. Productuitwisseling
Productuitwisselingen zijn niet mogelijk. Om een ander product te ontvangen, moet een nieuwe bestelling worden geplaatst. Voor informatie over retourneren en terugbetalingen, zie de artikelen 3 en 6.

6. Informatie over terugbetaling
Terugbetalingen worden uitgevoerd binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product, via de oorspronkelijke betaalmethode. Als u per bankoverschrijving heeft betaald, verstrek dan uw bankgegevens aan onze klantenservice. Indien de retourzending geschiedt om redenen anders dan defecten of niet-conformiteit, zijn de retourkosten voor uw rekening.

7. Risico van retourzending
Het risico van verlies bij retourzending ligt bij u. Mocht het product niet bij ons aankomen, zijn wij niet aansprakelijk voor het verlies. Het is uw verantwoordelijkheid om een verzendbewijs te hebben dat aantoont dat het product is geretourneerd.

8. Retouradres:

Sigma Essentials
Postbus 2030
4800 CA BREDA
Nederland


9. Terugbetalingsvoorwaarden
U heeft het recht om binnen 14 kalenderdagen na levering een product te retourneren, zonder opgaaf van redenen. Dit recht geeft u de mogelijkheid om producten te retourneren als u van gedachten verandert. De voorwaarden voor het uitoefenen van dit recht zijn:

  • Het product moet ongeopend, ongebruikt en compleet zijn.
  • Het product moet zich in de originele verpakking bevinden.
  • Het product mag niet gemanipuleerd of gewijzigd zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat terwijl u het recht heeft om producten te retourneren zonder opgaaf van reden, de producten wel moeten voldoen aan bovengenoemde voorwaarden om in aanmerking te komen voor een volledige terugbetaling.

10. Terugbetalingsproces
Terugbetalingen worden verwerkt binnen 14 dagen na ontvangst en inspectie van de geretourneerde producten.
Terugbetalingen vinden plaats via de oorspronkelijke betaalmethode. Bij betaling via bankoverschrijving, dient u uw bankgegevens te verstrekken aan onze klantenservice.

Dit beleid is in overeenstemming met de Nederlandse wet- en regelgeving, inclusief het consumentenrecht. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten als consument. Voor meer informatie kunt u de relevante wettelijke documentatie raadplegen.

Laatst gewijzigd: 17-11-2023